Svieži nepečený koláč. Robievala nám ho moja mama a ja ho
teraz robievam mojim drobcom ♥J♥ .....kto by ho nepoznal ? u nás pod
názvom „jahodová bomba“.
Suroviny: kyslá smotana, vanilkový cukor, práškový cukor,
piškóty, jahody. Na 1 kyslú smotanu 1 polievková lyžica práškového cukru a 1
balenie vanilkového cukru. Množstvo piškót a kyslej smotany závisí od
veľkosti formy v ktorej sa rozhodneme tortu urobiť.
Na dno poukladáme piškóty, trošku na hustejšie. Smotanu
zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom . Polejeme piškóty
smotanou. Potom poukladáme umyté jahody a na jahody znovu piškóty a smotanu.
Musíme si smotanu rozdeliť tak ,aby nám vyšla na všetky vrstvy piškót. Ponecháme v chlade na 24 hod odstáť. Povrch ozdobíme. Prajem dobrú chuť!
Jejej, zase mi děláš chutě.... tyhle dorty miluju:-)))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ajka vďaka ♥ vyskúšaj, neoľutuješ :-).
OdstrániťTak tohle taky můžu ....
OdpovedaťOdstrániťTo verím, nepoznám nikoho kto by odmietol :-), ďakujem ♥
OdstrániťNo až mi slinky tečú pri pohľade na tú jahodovú dobrotu :)
OdpovedaťOdstrániť:-) aj mne, deti zas bažia....budem musieť znovu urobiť. Ďakujem ♥
OdstrániťMnam to vypadá luxusně :o)Martina
OdpovedaťOdstrániťMartia máš pravdu a popri tom je to tak jednoduchý koláč, nie je s tým veľa práce a ani moc umývania ako pri pečení :-)a ďakujem ♥
OdstrániťUrčitě ho vyzkouším :o)
Odstrániťmilujem ruže, milujem jahody...je to krásne Jarka, potešila si ma :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka si moja krvná skupina :-)ďakujem, veľmi ♥
OdstrániťNádherný dortík!! Určitě také velmi dobře chutnal :)
OdpovedaťOdstrániťAlis ďakujem, máš pravdu raz dva bolo po ňom :-)
OdstrániťVeru tak Jarka, táto dobrota ešte nesklamala nikdy ani u nás doma...
OdpovedaťOdstrániťEvička presne tak, myslím že tu sa nedá nič pokaziť :-)
OdstrániťRyché a krásně osvěžující, ty kuličky česného rybíru jsou dráždivé mám ho moc ráda...:))
OdpovedaťOdstrániť:-) Soni to ríbezle na mňa ešte len čaká, zrejme budem robiť s neho sirup.Ďakujem.
OdstrániťVýborný a rýchly dezert na leto. Takýto máme veľmi radi, len jahody asi tento rok na záhrade veľmi nebudeme mať. Škoda.
OdpovedaťOdstrániťJarka predpokladám že je veľmi vlhko aj mne veľa jahôd pohnilo aj slimáky sa pričinili, veru tento rok sme bez džemu :-( no ešte že mám zopár pohárov z minulého roka .
OdstrániťTroooooopo bello questo!!!!
OdpovedaťOdstrániťComplimenti!!!
Deve essere delizioso!!! ^_____^
Big thanks Rika :-)
Odstrániťmňam! milujem tieto ovocné rýchlovky a ako rýchlo sú urobené, tak rýchlo sú spapkané :-D no a z čerstvého ovocia sú NAJ!
OdpovedaťOdstrániťMáš pravdu niet nad čerstvé ovocie :-) a ďakujem ♥
Odstrániť