Suroviny cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 1 bal. prášku na pečenie, 125 g rozpusteného letného masla, 4 PL kakao, rum.
Plnka mandľová.: 4 dl mlieka, 120 g kryštálového cukru, 40 g maizeny, 2 žĺtky, 150 g mandlí pomletých na jemno, 250 g masla (82%).
Smotanová želatína: 3 smotany na šľahanie, 3-5 PL práškového cukru, 1 želatína.
Postup: Bielka oddelíme od žĺtok. Vyšľaháme do tuha (bielka). Postupne pridávame žĺtka, maslo, po lyžičkách múku zmiešanú s práškom na pečenie a nakoniec vmiešame vareškou kakao. Vylejeme cesto na plech (vymastený a vysypaný múkou alebo papier na pečenie). Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 170 C.
Plnka: Kryštálový cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme dole.
Maslo ponecháme zmäknúť a vyšľaháme ho šľahačom postupne po lyžičkách pridávame mandle a puding. Dobre premiešame.
Cesto dobre pokvapkáme rumom. Krém natrieme na cesto.
DOBRÚ CHUŤ !
Ahoj Akeber, nachystala jsi nám tu samé nádherné dobrůtky, mňam!
OdpovedaťOdstrániť:-) vďaka Alis...
OdstrániťJarka, zákusok je nádherný :-)
OdpovedaťOdstrániťBellissima questa torta!!! Complimenti!!! ^^
OdpovedaťOdstrániťGrazie mille Rika♥
OdstrániťCítim tú vynikajúcu chuť mandľového krému...parádny zákusok Jarka!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evička ♥
Odstrániť