Torta z druhej párty, citrónová.
Použila som plech veľkosti 25 X 37 cm.
Potrebujeme na jeden korpus 250 g kryštálového cukru, 2 dl
vody, 5 vajec, 150 g polohrubej múky, ½ balenia prášok na pečenie, 0,5 dl
oleja, šťava z jedného citróna, pečieme dva korpusy & 2 x suroviny. Na
poliatie korpusu som použila Amaretto. a na potretie jahodový džem.
Plnka- 6 dl mlieka, 6 g hladkej múky, 200 g cukru kryštálového, 250 g
masla, šťava z dvoch citrónov, na zdobenie trošku potravinárskeho farbiva.
Korpus- vodu a cukor rozmiešame a necháme prejsť
varom až sa cukor dobre rozpustí... uvaríme hustý sirup, necháme vychladnúť.
Bielka vyšľaháme do tuha a pomaly pridáme sirup, postupne pridávame žĺtka,
olej, citrónovú šťavu...premiešame a ku koncu pridáme múku, zmiešanú s práškom
do pečiva ale už len vareškou zvoľna premiešame, aby cesto zostalo nadýchané.Vylejeme na plech (papier na pečenie). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C.
Vychladnutý korpus polejeme Amarettom a môžeme aj s citrónovou
šťavou. Natrieme ho jahodovým džemom.
Plnka- do mlieka pridáme kryštálový cukor a múku,
uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
Postupne po lyžiciach pridávame kašu a dobre premiešame aby zostal krém
hladký. Kaša a maslo by mali mať rovnakú teplotu aby sa krém nesekol.
Korpus natrieme krémom a vrstvujeme, zdobíme.
Jarka, aj keď je horúce a niekto by povedal, že by teraz nezjedal nič také ako torta ale mne to vôbec nevadí, len keby som z nej mala poriadny kusisko :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evička :-) aj za návštevu.
OdstrániťJarka, torta je nádherná a aj tvoja dcérka, všetko najlepšie k jej sviatku :)
OdpovedaťOdstrániťYwka veľmi pekne ďakujeme ♥ a vďaka za návštevu :-)
OdpovedaťOdstrániť