Rýchly a jednoduchý, chuťou výnimočný kelový prívarok
z našej kuchyne J.
Budeme potrebovať menší na jemno nakrájaný kel, zemiaky,
cibuľu nakrájanú na jemno, cesnak aj pretlačený aj nakrájaný, masť, soľ, rasca
drvená, paprika mletá, hladká múka na zápražku a vodu.
Kel nakrájame, zemiaky a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame
na drobno. Do hrnca dáme masť na ktorej popražíme cibuľu a nakrájaný cesnak.
Keď je cibuľa popražená pridáme nakrájaný kel a podusíme. Zalejeme vodou, osolíme pridáme mletú rascu, nakrájané zemiaky a varíme.
V inej kastróle si urobíme klasickú zápražku z masti,
pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Po
vychladnutí zalejeme trochou vody.
Keď sú zemiaky mäkké aj kel uvarený, pridáme zápražku, dochutíme a ešte
chvíľu povaríme. K prívarku som upiekla domácu klobásku J. Dobrú chuť!