Stránky

piatok 28. marca 2014

CELOZRNNÝ CHLIEB






Potrebujeme 800 g celozrnnej múky, 1 balenie sušeného droždia (10 g), 450-500 ml teplej vody, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasca mletá, 1 lyžica cukru, 1 lyžica oleja, 1 lyžica octu na potretie zmiešaná s vodou.
  


Postup: Vodu nahrejeme aby bola teplá nie horúca, pridáme cukor, droždie zamiešame a necháme nakysnúť. Vznikne kvások.



Múku preosejeme, keď že je to celozrnná použijeme sitko s väčšími otvormi. Primiešame soľ, rascu mletú, olej, zbytkovú vodu letnú a kvások. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho kysnúť na teplé miesto tak na 45 min. Cesto znovu premiesime a dáme ho zas kysnúť tak na 30 min. Pekáč som jemne vymastila a vysypala múkou. Cesto vložíme do pekáča a ešte 10 min ponecháme odpočívať.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 C tak na 30-40 min. Po vybratí z rúry potrieme octovou vodou.


2 komentáre:

  1. Chlebík vypadá moc pěkně. Není nad domácí :) Akeber, přeji Ti krásný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Un pane splendido, mi piace tanto il profumo del pane quando cuoce :)
    Un bacio e buon week end.

    OdpovedaťOdstrániť