Stránky

utorok 30. júla 2013

SVIEŽI PUDINGOVÝ ZÁKUSOK






Keď je čas malín a ríbezľa, je čas aj na dobroty a mlsanie.




Suroviny: 3 vajíčka, 3 pol.lyž. práškového cukru, 0,5 bal. kypriaceho prášku, 125 g rozpusteného letného masla, 3 pol.lyž. polohrubej múky, 2 balenia pudingového prášku, cukor do pudingu podľa potreby, maslo 250 g, želatina 2 balenia, ovocie, džem na natretie korpusu.

Postup: Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtka, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec maslo. Premiešame vareškou a vlejeme do formy & plech.




Dáme piecť do vopred pred hriatej rúry na 170 C. Po upečení necháme vychladnúť. Korpus natrieme džemom.

Uvaríme si puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame puding. Dobre premiešame a plnku natrieme na cesto. Do plnky postláčame ovocie. Dáme do chladu stuhnúť.
Želatinu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme ju na plnku. Tiež poukladáme ovocie a snažíme sa aby bolo v želatine ponorené.
Dobrú chuť !


8 komentárov:

  1. Jarka, nádhera. V lete sú takéto ovocné zákusky najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nádherný a svieži zákusok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Akeber, nádherný a určitě moc dobrý zákusek!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten vypadá krásne. Jarka a tá želatina je neskutočná, aký druh si použila?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evička ďakujem, najlepšie želé je....extra silné cukrárenské želé, občas som kúpila aj z Lidla ale nie je také dobré .

      http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2bvr.sk.html

      Odstrániť