Suroviny: bravčové stehno, očistené kuriatka, 1 veľká cibuľa, masť na praženie, 1 sladká smotana, 0,5 l mlieka (záleží od množstva mäsa, koľko chceme mať omáčky), mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, celé korenie, soľ, hladká múka na zahustenie.
Knedľa: 400 g krupicovej múky, 2 dl mlieka, soľ, 5 dg
droždia, 1 vajce a voda podľa potreby.
Cibuľku nakrájame a upražíme do zlatista na masti.
Pridáme očistené, nakrájané kuriatka a popražíme.
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme
mletým korením.
Mäso pridáme ku kuriatkam a popražíme po oboch
stranách. Necháme prikryté dusiť vo vlastnej šťave, ak treba trošku podlejeme
vodou.
Nezabudneme pridať mletú papriku, a celé čierne
korenie.
Keď je mäso mäkké môžeme priliať rozmiešané mlieko so
smotanou a hladkou múkou. Chvíľu ešte povaríme.
Knedľa: 400 g krupicovej múky, 2 dl mlieka, soľ, 5 dg
droždia, 1 vajce a voda podľa potreby.
Preosiatu múku rozmiešame so soľou. Vo vlažnom mlieku
rozmiešame droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Prilejeme k múke,
pridáme vajce, podľa potreby vodu a vypracujeme cesto.Poprášime múkou a na teplom mieste necháme cesto vykysnúť.
Na múkou posypanej doske urobíme z vykysnutého cesta
podlhovasté knedle. Necháme ich chvíľku nakysnúť.
Do hrnca dáme vodu a keď voda vrie, knedľu dáme na
parák , asi tak 20 až 25 min. necháme prikrytú pariť. Po vybratí necháme vychladnúť. Krájame až po vychladnutí.
Dobrú chuť !
Jarka, si šikuľka a mne robíš chúťky, je to naše obľúbené jedlo :-)...len kuriatka som ešte neskúšala dať, lebo ani nemám :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka toto bola náhoda, mala som vybrané mäso a manžel priniesol kuriatka. Zvyknem kuriatka variť na kyslo ale samé ako omáčku. No čo keď bolo mäso vonku, tak som ukuchtila aj s mäsom.
OdstrániťI am in fact thankful to the owner of this site who has shared this
OdpovedaťOdstrániťgreat piece of writing at here.
my web site ... gold watch - -
Thanks to my father who stated to me about this webpage,
OdpovedaťOdstrániťthis web site is really remarkable.
Also visit my website ... kidney stone; schreinerliestal.acc.de,
Appreciating the commitment you put into your site and in depth information you offer.
OdpovedaťOdstrániťIt's awesome to come across a blog every once in a
while that isn't the same out of date rehashed information.
Fantastic read! I've saved your site and I'm adding your RSS feeds
to my Google account.
My web page foods to avoid with acid reflux
Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your web
OdpovedaťOdstrániťsite, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.
I had been tiny bit acquainted of this your broadcast
offered bright clear idea
Check out my page portable induction cooktop (bit.ly)
:-)
OdstrániťA čo je v tom kyslé, keď je to stehno nakyslo?
OdpovedaťOdstrániťU nás v našom regióne všetko čo je uvarené so smotanou..aj polievky aj mäsá...sa povie že na kyslo :-)....kylá šošovicová tak vieme že je to šošovica so smotanou.
OdstrániťI think the admin of this web page is truly working hard for his site, for the
OdpovedaťOdstrániťreason that here every data is quality based information.
Well thank you.
Odstrániť