Stránky

streda 15. mája 2013

TVAROHOVÁ BÁBOVKA







 SUROVINY:

Cesto.
300 g polohrubej múky, 150 g krupicového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 120 g rozpusteného letného masla, 2 kávové lyžičky prášku na pečenie, 300 ml vlažného mlieka, 1-2 lyžice kakao.

Plnka.
250 g jemného tvarohu, 100 ml mlieka, 1 balenie vanilkového pudingového prášku, 1 bal. vanilkového cukru, kryštál. cukor podľa chuti, 2 pol. lyž. mlieka.
Broskyne alebo marhule nakrájané na plátky.



POSTUP: Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku. Všetky suroviny tvaroh, mlieko, pudingový prášok , vanilkový cukor a krupicový cukor v miske spolu dobre premiešame.




Potom takým istým spôsobom pripravíme cesto. Múku zmiešame s práškom na pečenie pridáme mlieko, cukor, vanilkový cukor, rozpustené maslo. Dobre vareškou premiešame aby nám neostali hrudky.


Cesto si rozdelíme na dve rovnaké polovice. Do jednej vmiešame kakao.


Do pripravenej formy vlejeme bledé cesto a na to poukladáme nakrájané broskyne.


Na broskyne nalejeme tvarohovú plnku a na to nakoniec tmavé cesto. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 170 C asi tak 50 až 60 min .



Dobrú chuť ! 






23 komentárov:

  1. Už jí mám zapsanou ..... vypadá naprosto fantasticky:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá krásně. Bábovky mám moc ráda, tak ji snad brzy vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá úžasně, díky za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to je luxusna babovka...vyzera uzasne

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prave sa mi pecie tak dufam ze bude rovnako krasna ako ta vasa uz sa tesime na nu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bábovka vyzerá perfektne, akurát som hľadala, že čo s tvorohom, keď som na ňu narazila :) Už sa neviem dočkať, kedy sa dopečie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) som rada, len ju treba bobre ponechať vychladnúť aby plnka stuhla :-) nech pochutí...

      Odstrániť
  7. dnes som ju robila a práve sme ochutnali...môžem povedať je jednoducho úžasná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som veľmi rada že chutila :-) dúfam že neostanete len pri tomto recepte.

      Odstrániť
  8. Ahoj, práve sa pečie. Tak nejak som sa zamotala, asi vďaka dcérke, ktorá so mnou pečie a tak nemáme biele cesto, ale len tmavé a miesto broskyne sme dali nakrájané jablko. Som zvedavá, lebo je to moja druhá bábovka v živote. Tá prvá bola pred dvomi dňami a podarila sa. Aj táto bude určite super a ani sa nenazdám a bude fuč. Ďakujem za super recept :-) Janka-Danka.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Podarila sa a vrelo odporúčam.
    Janka-Danka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka-Janka som veľmi rada že sa podarila, verím že neostaneš len pri tomto mojom recete a vyskúšaš aj iné :-).

      Odstrániť
  10. Ahojte, chcela by som vyskusat recept, no nenasla som v nom vajicko. Tak neviem ci sa nan pozabudlo, alebo tam ziadne nejde?
    Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, vajíčko tam nejde kľudne upečte. No po upečení nechať úplne vychladnúť vo forme až potom vyklopiť ...tvaroh musí stuhnúť horúce sa vám roztečie.

      Odstrániť
  11. Dobrý den, ten puding je klasický a nebo bez vaření ? Děkuji za odpoved. Magdalena Miksová

    OdpovedaťOdstrániť