Trhanec patrí medzi staršie recepty , recepty starých mám . Ja som si recept trošku upravila , hrozienka som nechala namočené v rume . Trhance nadobudli inú chuť kto však rumovú arómu neobľubuje treba vynechať . Trhance robievam z dvojitej dávky .
POSTUP : Žĺtky vyšľaháme s cukrom pridáme štipku soli , olej , mlieko a premiešame . Postupne pridáme múku kde sme zamiešali prášok do pečiva .
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh .
Pridáme ho do cesta a vareškou zamiešame. Vytvorí sa mám hladké cesto .
Hrozienka opijeme v rume .
Upečieme po oboch stranách .
Upečené potrháme pomocou dvoch vidličiek na nepravidelné kúsky .
Wau...super recept. Aj som to niekedy robievala keď deti boli menšie a teraz som na to zabudla. Dik za pripomienku :-))
OdpovedaťOdstrániťMery niet zač :-)a ďakujem za návštevu .
OdstrániťJarka, pekne si trhanec "natrhala"...aj ja robievam trhanec ale z tvarohového cesta a pečený, deti to majú veľmi radi...
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem :-) ono je na veľa receptov na trhance , sú skvelé :-).
OdstrániťBuongiorno Akeber! Questa ricetta mi ricorda i pancake americani o sbaglio?? Molto appetitosa! Purtroppo non sempre riesco a tradurre bene le ricette, come dici te, non sempre Google è affidabile! ;D
OdpovedaťOdstrániťBuona giornata!!!
Ciao Bea punti possibili, ma non so :-) Grazie per la visita :-)
Odstrániťmh... this looks just to delicious! love it so much!!
OdpovedaťOdstrániťthank you :-)
OdstrániťMe encanta luce muy bonita y exquisita está de lujo,abrazos y abrazos.
OdpovedaťOdstrániťGracias por los comentarios tan amables, les deseo un día maravilloso.
OdpovedaťOdstrániťJarka, perfektný recept! :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka ďakujem :-) deti milujú trhance :-)
OdstrániťSom späť a opäť chcem pochváliť výborný recept. Mám čo dohánať a skúšať skvelé recepty.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emily ďakujem :-).
OdpovedaťOdstrániťAhoj opět jsem přišel k návštěvě vašeho blogu
OdpovedaťOdstrániťZajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?
V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka
Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu.
Ahoj , ďakujem za návštevu veľmi rada si pozriem tvoj blog . A Velikonoce vo Valencii si určite nenechám ujsť , Španielska gastronómia sa mi veľmi páči .
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť