Stránky

streda 27. februára 2013

BRYNDZOVÝ POSÚCH




SUROVINY :                                                                                                                                  Hladká múka 2 šálky, 1 dl mlieka vlažného, 0,5 dl oleja, vykysnutý kvások z pol kocky droždia,         1 vajce, soľ, cibuľa 3 ks , bryndza 200 g , 1 kyslá smotana.


POSTUP:                                                                                                                                                 Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ),1 dl mlieka , 0,5 dl oleja, vykysnutý kvások z pol kocky droždia 1 vajca a soli vypracujeme cesto. Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste asi tak 45 min. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu, ja som použila papier na pečenie . Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .



                     Bryndzu a kyslú smotanu premiešame, osolíme posypeme mletou rascou .
 Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme. Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol.



Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku.



                            A šup do rúry na 170 C . Pečieme  30 -40 mi .



11 komentárov:

  1. Molto buona questa focaccia. Bravissima :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. u nás obľúbený koláč, tiež robievam :-) Jarka, krásne foto, čím ďalej tým lepšie! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dakujem za vynikajuci recept a inspiraciu na dnesny kolacik, prave si na nom pochutnavame a nevieme sa ho dojest :-)....jednoducho fantasticky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem , som veľmi rada že Vám chutilo :-).

    OdpovedaťOdstrániť