SUROVINY : Hladká múka 2 šálky, 1 dl mlieka vlažného, 0,5 dl oleja, vykysnutý kvások z pol kocky droždia, 1 vajce, soľ, cibuľa 3 ks , bryndza 200 g , 1 kyslá smotana.
POSTUP: Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ),1 dl mlieka , 0,5 dl oleja, vykysnutý kvások z pol kocky droždia 1 vajca a soli vypracujeme cesto. Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste asi tak 45 min. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu, ja som použila papier na pečenie . Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .
Bryndzu a kyslú smotanu premiešame, osolíme posypeme mletou rascou .
Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme. Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol.
Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku.
A šup do rúry na 170 C . Pečieme 30 -40 mi .