SUROVINY :
1 kg hladkej múky špeciál
2 dl oleja
3 pol. lyž. soli
2 žĺtka
10 g droždie sušené
0,5 lit. vlažné mlieko
25 dkg pomleté škvarky
4 ks uvarené očistené zemiaky
1 ks vajce na potieranie pagáčov
Masť na potretie plechu alebo papier na pečenie.
POSTUP :
Preosiatu múku zamiešame s droždím. Pridáme soľ, olej, žĺtky a vlažné mlieko. Vymiesime cesto.
Cesto poskladáme do bochníka a necháme pokysnúť aspoň 40 min zakrité utierkou. Znovu rozvaľkáme a zložíme do bochníka a ponecháme kysnúť pol hodiny.
Zas rozvaľkáme asi tak na 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáče .
Dobrú chuť !
Dobrota, ktorej sa nikdy neprejem a na zajtra ako stvorené - k vínku :-)
OdpovedaťOdstrániťŠťastný príchod nového toku 2013 !
J.
Janka vďaka :-) aj pre teba krásneho Silvestra ...
OdstrániťMáš je opravdu nádherné, děkuji za inspiraci, krásného Silvestra i Tobě...:))
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Sonička :-).
OdstrániťPagáče dělává kamarádka. Jsou výborný.
OdpovedaťOdstrániťDo nového roku přeji vše nej, nej. Zdraví a dobrou náladu.
Pagáčiky jsou výborný.
OdpovedaťOdstrániťAlenka u nás nesmú chýbať na Silvestra , je to dosť zdĺhavá práca ale stojí za to . Ďakujem , aj tebe do nového roku všetko dobré prajem :-) .
OdstrániťBuon anno anche a te!
OdpovedaťOdstrániťMi piacciono molto questi panini, brava :)
Grazie e Buon Anno anche a te :-) Daniela.
OdpovedaťOdstrániťVšetky Tvoje recepty sú úžasné. Ďakujem za návštevu a prianie na mojom blogu. Ja Ti prajem ešte viac inšpiratívnych a skvelých receptov v tom novom rôčku a nielen to, veľa zdravíčka a splnenie Tvojich najtajnejších snov.
OdpovedaťOdstrániťEmily
:-) ďakujem :-) Emily
OdstrániťJarka, pagáčiky sú krásne, ako maľované :-) A v Novom roku všetko naj, hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky, radosti a úspechov Vám všetkým! :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka ďakujem Ti veľmi pekne , nápodobne všetko len to nanajlepšie v Novom roku :-) .
OdpovedaťOdstrániťJarka, nádherné pagáčiky... už len vymyslieť spôsob, ako by sa dali vybrať z monitoru...:) Určite recept vyskúšam a verím, že sa mi už teraz podaria, lebo nemám dobré skúsenosti s pečením pagáčikov. Neviem kde robím chybu, ale nie som s nimi nikdy spokojná.
OdpovedaťOdstrániťJarka, nech aj tento rok sú tvoje recepty také prekrásne ako boli doteraz, všetko dobré.
Evička veľmi pekne ďakujem :-) .
OdstrániťTyhle jsem vždycky chtěla zkusit! Hned bych si dala :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-) , skús uvidíš že stoja za to :-) aj keď je to dosť pracné....
OdstrániťPagáčky mám moc ráda, díky za super recept!!
OdpovedaťOdstrániťAlis niet za čo :-) a vďaka za návštevu ...
Odstrániťvcera som piekla tieto fantasticke pagaciky.uz som piekla podla viacerych receptov ale tento je vynimocny ,nie je narocny,pagaciky su jemne a makucke.dakujem dagmar
OdpovedaťOdstrániťDagmar som veľmi rada že chutili a bola si spokojná , verí že neostane len pri pagáčikoch a vyskúšaš aj iné recepty :-) .....verím že nesklamú ĎAKUJEM !
OdstrániťJarka, sú nádherné, nádherné, idem si tento tvoj blog dať do záložiek až ich mám po ruke, určite vyskúšam, krásny fotopostup
OdpovedaťOdstrániťTánička ďakujem veľmi pekne , som rada že sa ti páči môj blog a ešte radšej že s neho aj recepty vyskúšaš :-).
OdstrániťTých škvarkov osobne rám dám viac než len 25 deka, ale zasa koľko ľudí toľko chutí :D Inak zaujímavé sú aj tieto pagáče http://pvl.sk/novy-pagac-z-lidlu/
OdpovedaťOdstrániťPavel myslela som že nájdem tvoj recept :-(.....ja nezvyknem kupovať pagáče ani záviny a koláče radšej upečiem. Nemyslím to v zlom ! Ja už akosi Hyper a iným marketom neverím . Samozrejme o tej dávke oškvarkov do pagáčov je to u každého iné, mne vyhovuje takéto množstvo. Ďakujem za návštevu aj za komentár pá.
OdstrániťMôže mi niekto z vás poradiť, koľko mám piecť na 180 stupňov túto mňamku?Mám elektrickú rúru.Ďakujem. Táňa
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň Táňa, treba piecť tak 25 až 30 min, po 20 min. už môžete pootvoriť rúru a presvedčiť sa či sú už upečené.
OdstrániťKrásne pagáčiky.Ako maľované.
OdpovedaťOdstrániťĎAKUJEM ♥
Odstrániťhttp://www.bajecnerecepty.sk/recipe/zofinkine-pagace/
OdpovedaťOdstrániťĎakujem anonym, aspoň vidím že moje foto sa páči :-)....je vrcholom drzosti skopírovať fotografie z iných blogov & stránok a uvádzať ich za svoje. Autor receptu na stránke http://www.bajecnerecepty.sk/recipe/zofinkine-pagace/#comment-413 zrejme nepozná 618/2003 Z.z.
OdstrániťZÁKON
o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Pridávam aj recepty na iné stránky http://varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-pagace-fotorecept/20498-recept.html aby to bolo dôveryhodnejšie. Zo začiatku ako som zakladala tento blok som fotila mojím mobilom. Dnes už mám fotoaparát, postupne fotky zamieňam.....samozrejme za svoje novo nafotené.Dúfam že autor receptu na stránke báječné recepty ukradnutú moju fotografiu zmaže :-(.
Jednoducho krása...A ten komu chutia pagace z Lidlu nech si da kolko znese, ja ich nemusim, lebo to nie su pagače. Len sa tak tvaria že sú. Pagače chutia inak, a tie vaše to musi byt nebičko v papulke...Vdaka za ten recept.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem ♥
OdstrániťTak jsem dnes poprvé upekla pagáče rodině na Silvestra a je to mňamka. Měkoučké, krásná barva a hlavně ty škvarky tam jsou cítit. Díky za Váš recept, který jsem si vybrala už před dvěma měsíci. Vyplatilo se.
OdpovedaťOdstrániťSom veľmi rada že chutilo, ďakujem.
Odstrániť