Stránky

sobota 23. júna 2012

ŠKORICOVÝ KOLÁČ S JABLKAMI





SUROVINY :

pohár 300 ml .

2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 pohár oleja
1 pohár mlieka
1 balíček kypriaci prášok
4 malé lyžičky mletej škorice
4 ks na jemno nastrúhané jablká
50 g posekaných mandlí na povrch koláča
2 vajcia
nugátová nátierka


POSTUP :

Jablká si nastrúhame.
V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok, škoricu a dve vajíčka.
Jablká pridáme do cesta. Dobre premiešame.
Vylejeme na mastný a múkou vysypaný plech.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C.




Po upečení ešte za tepla natrieme na koláč nutelu.



Na vrch sekané mandle. Koláč je vláčny, nie je to suché piškótové cesto!  Dobrú chuť !




40 komentárov:

  1. Odpovede
    1. v recepte na jablkovo-skoricovy kolac su uvedene 2 vajcia no v postupe nie su pridane. ako to vlastne je ,vie niekto?


      Odstrániť
    2. Vďaka za milé upozornenie , vidím že ostatné blogerky s tým vedeli poradiť :-)koláčik upiekli a vydaril sa ..... :-) upravené

      Odstrániť
  2. milujem kolace, co len zamiesam v jednej miske. mate esste take dake?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasné rezy Rafaelo , bublanina :-)alebo muffiny všetko rýchle a jednoduché :-))

      Odstrániť
  3. Škoricový koláč je výborný, behom pol hodiny bol preč, robila som bez nutely, ale chuť jabĺk a škorice je mňamózny. Mám rady tieto jednoduché recepty hlavne v horúcich letných dňoch. Ďakujeeem...
    Lýdia

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jarka vyskúšala som škoricovník, je to fantastický recept, rýchly, jednoduchý, nie náročný na suroviny, na čas a chutí fantasticky. Ďakujem a teraz si vyberiem ďalší recept na zajtra. Veľmi pekne ďakujem. Marylan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) som rada že moje recepty inšpirujú , chutia a udomácnia sa aj v tvojej kuchyni ,,,,ďakujem :-)

      Odstrániť
  5. Jarka, koláčik som piekla už tretíkrát, robím ho bez nutely , nám chutí aj bez neho. Je vláčny, mäkký, jednoducho fantastický. Máte zlaté ruky a fantáziu a musíte byť úžasnou cukrárkou, kuchárkou. Ďakujem Betina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada že chutí :-) a veľmi pekne ďakujem za pochvalu Betinka :-)) potešila

      Odstrániť
  6. Akeber, tento koláčik je úžasný. Pečieme ho každý týždeň, žiadna plnka, je hotový raz dva a mizne z plechu behom pol hodiny. Ďakujem. Silvia

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Milá Akeber, vždy sa na Vašom blogu inšpirujem, máte krásne spracované recepty a fotopostupy, pochopí aj začiatočníčka v kuchyni a recepty hovoria za seba. Naposledy som vyskúšala škoricovník, vrelo odporúčam pre mňa a môjho manžela je to najlepší jablkový koláč na svete. Ďakujem.
    Jožka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jožka verte že keď som ja začínala do varenia šprtať bola by som veľmi rada keby som mala internet a na ňom recepty s postupom ,,,,bola som taká mantavá :-)ale naučila som sa . No nie vždy sa recept vydarí :-) ale o tom to je stále skúšať a vylepšovať . ĎAKUJEM .

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jarka, recept je senzačný, teraz v sezóne jabĺk ho pečiem každý týždeň, iba sa tak zapráši za plechom, je to úžasný recept. Pridávam sa k Vášmu názoru, že internet je veľká pomôcka aj v oblasti varenia a pečenia, vďaka patrí Vám, ktoré máte vlastný blog, venujete sa mu a učíte mladé kuchárky, odovzdávate im svoje tajomstvá a zasväcujete ich do varenia a pečenia.
    Blog je prekrásny, vždy tu nájdem recept, ktorý patrí medzi naj...naj.. v mojej rodine. Ďakujem. Emília

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milka veľmi pekne ďakujem , som veľmi rada že ste si obľúbili môj blog a nájdete vždy niečo čo vás osloví ,,, vďaka :-)

      Odstrániť
  10. O tomto jednoduchom a pritom fantastickom koláčiku by sa dali spievať ódy. Nevieme sa ho dojesť, pri dnešnom tempe a životnom štýle tieto recepty mám najradšej. Vyskúšala som aj Rafaelo a môžem potvrdiť, že chutia famózne. Krásne recepty, fotopostup, jednoducho úžasný blog. Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada že že sa Ti páči môj blog a že máš aj vyskúšané niektoré recepty .......ďakujem :-)

      Odstrániť
  11. Jarka, výborný koláčik, aj ja mám podobný recept a robievam podľa neho ale po vyskúšaní tohto tvojho mi ho už asi nebude treba...:) tá nutela navrchu...mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Na tento koláčik si nedám dopustiť, je úžasný, rýchly a chutí veľmi. Pečiem ho každý týždeň, veď jabĺk máme dosť a nevieme sa ho dojesť. Je to veľká mňamka, vrelo odporúčam vyskúšať. Ďakujem za chutné recepty. Betka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Betka, ďakujem som veľmi rada že Vám chutí :-))

      Odstrániť
  13. Tieto škoricovníky zbožňuje celá naša rodina. Odvtedy ako som objavila recept ich pečiem každý týždeň a zatiaľ sa nám nezunovali. Spotrebujem padavky, a koláčik nám veľmi chutí. Veľké ďakujem. Sláva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slávka som veľmi rada že Vám chutí , najjednoduchšie bývajú najlepšie . Ďakujem :-).

      Odstrániť
  14. ako to, že som tento koláč prehliadla, vyzerá úžasne a chuť jabĺk a škorice je výborná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. fantázia, za 5 minút zamiešaný a chutí výborne a to som ešte len varešku oblizovala :-) ďakujem za super recept, plný vitamínov z jabĺčka a škorice na dobrú náladu...už sa tešííím , hneď ukladám

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Dobry den 😊Dakujeme moc za recept , bohuzial som mala menej jablk tak som pridala este jeden plod Kaki 😁Dam vediet ako chutil 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada že ste si poradili a nahradili jablká, verím že bude chutiť :-)

      Odstrániť
  17. ahoj, nechcem rýpať, ale aj do cesta idu tie nasekané mnadle? Lebo v ingredienciách sú dva-krát písané a v postupe sú len raz. Idem akurát robiť koláč a keďže si myslím, že nedostanem hned odpoveď, rozmýšlam či ich dám aj do toho cesta či nie :) nemám mandle, tak musím ísť do obchodu, mohla by som ich tam aj nedať, ale rada robím na prvý-krát presne podľa receptu:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie do cesta nedať mandle, len na povrch....ale keď dáš nič sa nestane :-), vďaka za upozornenie.

      Odstrániť
  18. vdaka, ani som nedala, tak som nejako usúdila že iba na povrch... ale koláč sa mi nevydaril, bol nejaký mokrý, tak nvm či som málo piekla alebo nejako som zle tie suroviny dala neviem, skušala som šparátkom a vyzeral upečený, ale po rozkrojení bol taký no nie podľa tvojho obrázka... :( a možno by som len po robote nemala piecť, ale až cez víkend...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma mrzí, zrejme krátko pečený & nedopečený.Snáď nabudúce:-) bude ok.

      Odstrániť
    2. ono to treba aj napisat, ako dlho piect. A tiez ake su jablka, z niektorych treba vodu vytlacit a niektore su suche, tak nie...

      Odstrániť
  19. a este doplnim, piekla som kolac skoro hodinu, kolac bol mokry, takze nedopecenim to nebude. Sla som presne podla postupu, cesto vyzeralo ako na obrazku. Aj narastol a zrazu splasol a zvnutra bol uplne surovy. Len spodok a vrch prepeceny, tvrda korka. Nezda sa mi tolko vela oleja v recepte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Linda ja neviem čím to je, mne sa koláč vydaril viď na foto aj ostatným...neviem kde je chyba .... a aké jablká? viete koľko druhov je na Slovensku jabĺk? ani neoznám všetky odrody. Piekla ste ho znovu? váš predošlí komentár bol z roku 2016? Pridávam recepty aj na stránku Varecha tam koláč mal úspech a každej čo ho piekla sa vydaril (vid. diskusiu) https://varecha.pravda.sk/recepty/skoricovy-jablcnik-fotorecept/37379-recept.html

      Odstrániť