Stránky

pondelok 11. apríla 2016

OLÍŽ PRST



Budeme potrebovať
Cesto: 8 vajec, 180 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 100 g polohrubej múky, 1 balenie prášok do pečiva.
Krém: 6 žĺtkov, 180 g kryštálového cukru, 2 pol. lyžice hladkej múky, 2 dl mlieka, 1 balenie vanilkového cukru, 250 g masla.
Sneh: 6 bielkov, 300 g kryštálového cukru.
Čokoláda strúhaná na posypanie.

   

Klasika J ... cesto- sneh vymiešame do tuha, žĺtka s cukrom vymiešame tiež samostatne ...postupne pridávame ojej, múku s práškom do pečiva a orechy. Dobre premiešame a potom nakoniec pridáme sneh a už len vareškou zľahka premiešame. Vylejeme na plech (papier na pečenie alebo vymastiť) , rovnomerne rozotrieme a dáme piecťna 180 C. 






Krém: 6 žĺtkov, cukor, múku, mlieko, vanilkový cukor dobre habarkou premiešame a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo samostatne vyšľaháme a postupne po lyžiciach pridávame uvarený, vychladnutý puding. Maslo a puding by mali mať rovnakú teplotu. Aby sa nám krém nesekol. Hotový krém natrieme na cesto. Dáme do chladu stuhnúť.



Sneh: bielka vyšľaháme s cukrom a dáme nad paru. Tam šľaháme až nám sneh dobre nestuhne a začne sa priliepať na okraj misky. Vtedy je dobre vyšľahaný (cca 15 min doba od bodu varu). Nakoniec sneh natrieme na koláč a posypeme  strúhanou čokoládou.





Sladké mlsanie J