utorok, 17. februára 2015

PENNE SO SMOTANOVOU OMÁČKOU



 Rýchly a zdraví obed, či večera.

Budeme potrebovať cestoviny Penne, maslo alebo olej, cibuľu, brokolicu, hlivu, šunku, tvrdý syr, mlieko 3 dl, 150 -200 ml sladkej smotany, 3 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie. 




Cestoviny uvaríme v slanej vode, zlejeme a premiešame s maslom. Brokolicu tiež uvaríme v slanej vode, zlejeme. Cibuľu nakrájame, popražíme na masle, pridáme nakrájanú hlivu. Chvíľu popražíme a keď pustí šťavu, tak podusíme asi tak 15 min. Ak je treba podlejeme zeleninovým vývarom. Až je hliva mäkká pridáme uvarenú brokolicu, premiešame a ešte chvíľu popražíme.
Na masle popražíme trošku múky, zalejeme mliekom  a sladkou smotanou. Osolíme, dochutíme mletým korením a necháme prejsť varom.
Šunku a tvrdý syr nakrájame na kocky a spolu so smotanovou omáčkou pridáme do zmesi, dobre premiešame.



                                    DOBRÚ CHUŤ .