Ako ten čas rýchlo letí J. Oslava na dva krát. Na prvú som piekla pre oslávenkyňu menšiu mandľovú tortu, tá druhá na detskú párty citrónová bola väčšia.
Budeme potrebovať na jeden korpus - 3 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 4PL vody,
2 PL olej, pol. balenia kypriaci prášok, 5 PL múka polohrubá, 2 kopcovité PL
kakao, Amaretto mandľový likér na poliate korpusu. Pečieme dva korpusy čiže
repete suroviny J ešte
na jeden korpus.
Plnka – 3 mandľové pudingy, 100 g mandľového prášku, mlieko
na puding, cukor podľa chuti, maslo 280 g, kokosová múčka na ozdobenie (boky
torty). Čokoláda 100 g a Cera 1 PL ( stužený tuk na polevu).
Najskôr vyšľaháme bielky, potom vyšľaháme žĺtky a postupne
pridávame olej, vodu, kakao, premiešame a ešte pridáme múku s práškom
do pečiva a nakoniec vyšľahané bielky, no premiešame už len vareškou aby
nám cesto ostalo nadýchané. Vylejeme do formy (papier na pečenie) a pečieme
na 180 C, 10 min. Po vychladnutí vyberieme s formy a takto isto
upečieme aj druhý korpus.
Plnka- Uvaríme hustý puding necháme vychladnúť. Cukor vymiešame s maslom
a postupne po lyžiciach pridávame puding a mandľový prášok. Dobre premiešame.
Maslo a puding by mali mať rovnakú teplotu, aby sa nám krém nezrazil. Krém
si rozdelíme na plnku aj na zdobenie. Do toho na zdobenie primiešame farbivo.
Korpus polejeme Amarettom a natrieme plnkou. Na to
položíme druhý korpus a tiež natrieme plnkou ale už nie tak nahrubo. Plnkou natrieme aj boky. Dáme do chladu na 15 min. Povrch torty polejeme čokoládou a tiež
necháme stuhnúť v chlade. Potom na boky torty popritláčame kokosovú múčku.
Nakoniec tortu ešte ozdobíme.