utorok, 11. novembra 2014

RYŽOVÝ KOLÁČ




Budeme potrebovať dva vanilkové pudingy, 650 ml mlieka, cukor podľa chuti, ryžu 250 g, 1 L mlieka kryštál cukor 50 g, 2 bal. vanilkového cukru, 1 PL maslo, ovocie ja som použila broskyne a na ozdobu ríbezle a hrozno a práškový cukor zmiešaný s kakaom na posypanie.






 Keramickú formu vystlieme potravinárskou fóliou.
V mlieku rozmiešame cukor pridáme pudingové prášky a uvaríme hustý puding.( foto-zábery sú prehodené L sory ).Vlejeme do formy. Broskyne nakrájame a poukladáme na puding.
Ryžu dobre premyjeme vo vode. Mlieko, cukor a vanilkový cukor premiešame pridáme ryžu a uvaríme hustú kašu. Na poukladané ovocie  pridáme uvarenú ryžu a ponecháme v chlade. Vyklopíme a  ozdobíme. 

                                         Dobrú chuť!


LESNÍCKE PLÁTKY





Budeme potrebovať jelenie karé, tymian, mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, vývar na polievanie a 2 dl červeného vína, masť bravčová.





Karé nakrájame, naklepeme, na povrch nasypeme tymianom, mletým korením, osolíme a obalíme v hladkej múke. Na panvici rozpustíme masť a mäso opečieme z oboch strán. Odlejeme vývarom a dusíme až nám mäso mäkne. Na koniec pridáme víno a dobre premiešame, necháme prejsť varom.