SUROVINY :
mäso z diviaka aj s kosťou aj bez kosti na kocky pokrájané , masť
cibuľa , cesnak , paradajky , paprika , paprika mletá červená , guľášové korenie - Maďarské gulášové korenie, čierne korenie mleté , soľ , čertova nátierka ( recept v mojom blogu ) , zemiaky.
POSTUP :
Do kotlíka dáme na rozpálenú masť pražiť cibuľu na jemno pokrájanú . Množstvo cibuli by malo byť 3/4 z mäsa ( také množstvo potrebuje divina ) .
Do kotlíka na už upraženú cibuľu pridáme mäso s kosťami . Uvarí sa nám základ vývar ,,,,nezabúdame miešať :-) .
Ostatné mäsko si nakrájame na kocky . Pridáme ho do kotlíka až vtedy keď mäso na kostiach je už mäkké .
Pridáme koreniny,,,,, červenú papriku , mleté čierne korenie , soľ , Maďarské guľášové korenie .
Dobre premiešame a varíme vo vlastnej šťave ak treba občas podlejeme vodou .
Pridáme paradajky zbavené šupky a nakrájané na tenké pásiky , tiež papriku nakrájanú na pásiky .
Dore premiešame trochu podlejeme vodou a varíme .
Keď sa nám už zdá mäsko uvarené pridáme čertovskú pomazánku ( nájdeš v mojom blogu ). Guláš nám naberie pikantnosť a nemusíme dávať pálivú papriku či čili . A nezabudneme cesnak ! samozrejme že pretlačený .
Dobre premiešame povaríme . Vyberieme kosti oberieme s nich mäso ktoré vložíme späť do kotla .
Zalejeme vodou .
Necháme prevrieť . Povaríme .
Pridáme na kocky pokrájané zemiaky . Zopár zemiakov nakrájame na malinké kocky ktoré sa nám v guľáši rozvaria a tým guľáš zahustia .
A naberáme,,,,DOBRÚ CHUŤ !
Tento guláš sme varili ako rodina na súťaži o naj guláš :-) pridávam aj zopár fotiek zo súťaže,,,atmosféra bola perfektná : -) . Stretlo sa deväť súťažiacich . A bolo veru ťažké vybrať ten naj,,,,. Samozrejme naše prvé miesto.
Podpora od organizátorov , aby v hrdle nevyschlo :-) .
Aby nám pod kotíkom nevydachlo :-) . Náš šéfkuchár aj s pomocníkom :-)
Harmonikár zahral na prianie a veru sa aj zaspievalo aj zatancovalo .
Súťažiaci od susedov .