SUROVINY :
Cesto :
3 bielka z vajec
5 lyž. pol. práškového cukru
2 žĺtka
3 pol. lyž. polohrubej múky
1 prášok do pečiva
0,5 dl oleja
Plnka :
3 lyž kryš. cukru
2 zlaté klasy
0,5 lit mlieka
1 maslo
džem marhuľový
ananás nakrájaný
marhuľový kompót ( nakrájané )
1 sáčok želatiny
Postup :
Bielka 3 ks si vyšľaháme . Pridáme 2 lyž. práškového cukru , vymiešame pridáme 2 žĺtka zas vymiešame . A nakoniec ešte 3 lyž práškového cukru , olej , múku s práškom do pečiva .
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy . A dáme piecť na 180 C .
Zlatý klas si rozmiešame v mlieku aj s cukrom a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a stiehneme kožku. Vymiešame maslo a po troške pridávame puding . Vymiešame do hladka .
Na cesto natrieme marhuľový džem .
Potom na to natrieme pudingovú plnku . Poukladáme nakrájané marhule a broskyne .
Želatina : Podľa návodu na obale. Najskôr len lyžicou polejeme trochu na vrch a necháme stuhnúť v chladničke a potom lejeme ostatnú želatinu. Dáme do chladničky stuhnúť.
DOBRÚ CHUŤ !